Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

1-7 Νοεμβρίου / Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2016

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού γιορτάζεται κάθε χρόνο από 1-7 Νοεμβρίου επισημαίνοντας την κρίσιμη σημασία της προώθησης του μητρικού θηλασμού σε παγκόσμιο , εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Το Νηπιαγωγείο μας φέτος και σε συνεργασία με τις μαίες του Κέντρου Υγείας Χαλάστρας ,συμμετείχε στον εορτασμό αυτό που έχει σαν στόχο να τονίσει την σημασία του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη ζωή ενός παιδιού για ένα υγιές μέλλον.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα τρίωρο πρόγραμμα , με διάφορες βιωματικές δραστηριότητες ,οργανωμένες από τις μαίες του Κέντρου Υγείας Χαλάστρας Πραβίτα Αργυρώ και Κοντονίκου Σοφία ,σε συνεργασία με τις Νηπιαγωγούς του σχολείου Μαρία Δαλκίδου , Αναστασία Χατζηγεωργιάδου και Μαρία Νικολακούλη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλία των μαιών στα παιδιά ......






 


Στην συνέχεια διάβασαν και συζήτησαν το εξαιρετικό  παραμύθι της Εύης Τσιτιρίδου - Χριστοφορίδου <<Μην τρως την μαμά μου >> ...







Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εικόνες από τον κόσμο των θηλαστικών στον υπολογιστή και έπαιξαν παιχνίδια ερωτήσεων.....










 Λίγος χορός και τραγούδι απαραίτητος.....








Ακολούθησε παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα τον θηλασμό ......









Και στο τέλος ήρθε η ώρα για δημιουργία  !!!! Όλοι μαζί κατασκευάσαμε ζωάκια με διάφορα υλικά (πετσετάκια , κουμπιά ,κορδέλες,πον-πον,πούλιες ... )












Η χαρά και η ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων μας !!!!!



Την επόμενη μέρα όλα τα παιδιά συνεργάστηκαν για την κατασκευή αφίσας με θέμα
<<Το δέντρο του μητρικού θηλασμού>> , με την οποία συμμετείχαμε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/11/16 στο Πνευματικό Κέντρο Χαλάστρας .









Η χαρά και το ενδιαφέρον των παιδιών καθ΄΄ όλη την διάρκεια του προγράμματος ήταν μεγάλο και ευχαριστούμε πραγματικά τις μαίες και το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας για την πρωτοβουλία και την άψογη συνεργασία .
Ο στόχος που δεν ήταν άλλος από το να ενημερωθούν και να καταλάβουν τα παιδιά τα πολύτιμα οφέλη του μητρικού θηλασμού .επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου